normform

Norm Form utmanar föreställningar om hur föremål och städer ser ut.

Upptäck arkitektur och design som bryter normer! Har du någonsin funderat över varför dam- och herrcyklar ser olika ut? Eller varför en borr och en mixer har helt olika utseenden? Norm Form är en utställning om design som sätter sig på tvären och utmanar det som anses vara normalt. Denna banbrytande utställning innehåller verk av ett femtiotal formgivare som avslöjar de dolda budskap som föremål omkring oss förmedlar och ger dig verktyg för att undergräva dem.

normform

Upplev hur en gynstol för män skulle kunna se ut, kliv in i den aktivistiska cp-trucken som används för att måla om parkeringsplatser till handikapplatser och se specialdesignade hijabs för polisen, brandförsvaret och försvarsmakten som öppnar dessa yrken för fler kvinnor och möt mode som utmanar könsnormer.

Utställningen är en spegling av en stark rörelse bland formgivare att arbeta normutmanande, en rörelse som har rötter i kritisk design och aktivism. Norm Form är curerad av tre experter med lång erfarenhet av normutmanande design. Välkommen att uppleva en utställning som utmanar gränserna för traditionell formgivning.

Vi träffas inne i museets entré strax före klockan 15.00 den 7 december för att få en visning av Madeléne Beckman som är intendent och pedagog.

Vi som kan och vill tar en fika (på egen bekostnad) efter visningen i museets café och pratar lite om utställningen och föreningen.

Passa också på att börja julmyset med ett besök på ArkDes traditionsrika pepparkaksutställning som har öppnat då.

Meddela deltagande i besöket till Johan Linder info@genusimuseeer.se