Tisdag 19 mars kl. 16.00 besöker vi Hallwylska museet i Stockholm och den nya utställningen kring kvinnors kamp för lika rättigheter under sekelskiftet 1900.

Följ med Intendenten Sofia Nestor som berättar om Ebba von Eckermann och de möjligheter som fanns för kvinnor att påverka och vinna inflytande kring sekelskiftet 1900. Hör om en politisk pionjär som grundade Sveriges första politiska kvinnoförbund, och hennes kamp för förändring.

Om utställningen:En kvinnas röst utställningsbild
En kvinnas röst – Ebba von Eckermann i frigörelsens tid

När kvinnorna kring sekelskiftet 1900 organiserade sig för att vinna rösträtt, var Wilhelmina von Hallwyls, (grundare av Hallwylska museet) äldsta dotter Ebba von Eckermann en av dem som klev ut i offentligheten.

Ebba drevs livet igenom av ett stort samhällsengagemang och en vilja att påverka, i en tid när många av de rättigheter vi idag tar för givna närmast framstod som en utopi.

Denna utställning tar sin utgångspunkt från Ebbas arbete i kvinnorörelsen där hon på olika sätt var framstående, som t.ex första ordförande och medgrundare i Moderata kvinnoförbundet och även aktiv inom Fredrika Bremer rörelsen, Röda korset och Scoutrörelsen.
Utställningen En kvinnas röst är berättelsen om kvinnors kamp för frigörelse och en plats i samhället.

Uppsamling:
Vi möts i entrén på Hallwylska museet några minuter innan kl. 16.
Adress: Hamngatan 4, Stockholm

Begränsat antal platser, anmäl dig till: info@genusimuseer.se
Max 30 pers.

Alla som arbetar vid någon av föreningens medlemsinstitutioner räknas som medlemmar.
Kontakta oss för individuellt medlemskap på info@genusimuseer.se