Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/4/0/genusimuseer.se/httpd.www/wp-content/themes/galleria-metropolia/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 608
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/4/0/genusimuseer.se/httpd.www/wp-content/themes/galleria-metropolia/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 707

Nätverksworkshop 29 aug: Arkeologi för framtiden ur ett genus- och sexualitetsperspektiv

Vad minns du om det som skedde för 20 år sedan? För 50 år sedan? Har du egna minnen eller minns du genom andra? Vem och vad bestämmer vad vi kan minnas om 20, 50 eller 100 år om vår egen samtid? Och varför ska vi minnas?

Under denna workshop diskuterar vi arkeologi för framtiden! Frågor vi ställer kretsar kring vad som är viktigt att samla och bevara i vår egen samtid och framåt avseende den kunskap vi behöver om 10–50 år framåt i tiden mot bakgrund av (förändrade?) föreställningar om nationen i tider av ökad migration.

Hur förhåller sig till exempel genus- och sexualitetsfrågor till bilder av nationen och dess invånare? Hur kan vi skapa ett mer inkluderande kulturarv och ge rum för i dag marginaliserade perspektiv och grupper i framtiden?

Se eventet i kalendern för mer info och program.

Anmälan till: info@genusarv.se